Microdermals en SkindiversEen microdermal is gewoon een klein titanium plaatje wat in de huid wordt geplaatst. Op dit plaatje zit aan de buitenkant van de huid een kleine disc gedraaid. Een skindiver is hetzelfde principe, maar dan uit één stuk. Bij een microdermal is het dus mogelijk om na de genezingsperiode een nieuwe disc op te schroeven met bijvoorbeeld een ander kleur steentje. Bij een skindiver is dit niet mogelijk. Een skindiver is dan weer veel kleiner als een microdermal waardoor mooie kleine figuren op de huid aangebracht kunnen worden zoals bijvoorbeeld sterren. Dit kan ook met microdermals maar dan moeten de figuren groter zijn.

Microdermals en skindivers moeten vastgroeien in de huid. Het is verstandig om gedurende de genezing, tijdens het slapen een steriel gaasje of een pleister over de piercing te plakken. Overdag let je wel op of je hem niet per ongeluk uit de huid trekt, maar in je slaap zou je hem zo maar uit de huid kunnen trekken. Is de piercing éénmaal vastgegroeid dan is dit niet meer nodig.

Het plaatsen van zowel een microdermal als een skindiver is eigenlijk vrij simpel. Met een dermal punch wordt een klein gaatje in de huid geprikt. De microdermal of skindiver wordt in één stuk in de huid gestoken. Er zijn vele mogelijkheden met microdermals en skindivers. Hieronder krijg je een idee van de mogelijkheden.