StretchenStretching is het Engelse woord voor het oprekken van gaatjes van piercings. De bedoeling is dat het vlees rondom het piercinggaatje beetje bij beetje opgerekt wordt. Er zijn vele mogelijkheden bij het stretchen van piercings. Bijna alle piercings kunnen opgerekt worden met uitzondering van piercings in het kraakbeen.

Tradioneel-stretchen komt nog steeds over de hele wereld voor. De oorlel is het populairst om op te rekken. Deze kan eenvoudig en ook het verst worden opgerekt. In sommige gevallen kan dit tot meer dan 10 centimeter. Ook de tong, tepels en geslachtsdelen zijn eenvoudig op te rekken. In sommige gevallen worden ook neusvleugels en lippen opgerekt.

Sinds 2004 wordt het stretchen steeds populairder. Piercings worden gestrecht met tapers. Tapers zijn geleidelijk aan taps toelopende voorwerpen die je geleidelijk aan door je piercing duwt met behulp van glijmiddel.

Als je je oren oprekt is het verstandig om niet vaker dan 1 x per 2 weken je oor een milimeter op te rekken. Ga je sneller stretchen dan loop je de kans op scheurtjes en littekenweefsel.